2022.08.15. Hétfő

II.Korinthus 10:18
„Mert nem az a kipróbált, aki magát ajánlja, hanem akit az Úr ajánl.

1959.08.10 – A reakció egy eseményre
Ő hagyja, hogy helytállj… Engedi, hogy Sátán elvigyen téged az út utolsó mérföldjéig. De emlékezz, Ő még mindig ott van! Látni akarja, hogy komolyan gondolod-e, amit mondtál. „Ó, hiszem, hogy Isten gyógyító. Igen, biztosan hiszem.” És másnap még mindig fájdalmaid vannak: „Hát, talán még egyáltalán nem kaptam meg.” Biztos, hogy megkaptad, csak látni szeretné, hogy hogyan reagálsz arra, amit mondtál. Azt mondod: „Ó, dicsőség Istennek, hiszek a Szent Szellem keresztségben!” Az első adandó kis kísértés és elszállsz mint egy körfűrész. Ő szeretné meglátni a reakciódat a történéseidre. Próbál letesztelni téged. „Minden fiú, aki Istenhez jön kell, hogy először legyen fegyelmezve és kipróbálva.” Minden gyermeket, aki Hozzá jön, Ő próbába teszi, hogy meglássa hogyan fog viselkedni.
Régen a gázműveknél dolgoztam. Úgy tesztelték azokat a csöveket, hogy dugót raktak a végére, meg szelepet. Most nem emlékszem hány száz kilónyi nyomást engedtek azokba a csövekbe, hogy meglássák, van-e zárvány benne, ami kirobban. És ha nem állták ki a próbát, akkor kidobták azokat az ócskavasak közé.
És amikor próbában vagy, amikor Isten téged bizonyságként akar használni… Néhányan közületek itt talán keresztények és azon tűnődtök, hogy miért kerültetek abba a próbába. Isten használni fogja a bizonyságodat, csak látni szeretné, hogy hogyan reagálsz, ezért nyomást tesz rád. Ha kirobbansz, nos, akkor Ő semmit sem tud kezdeni veled. De ha kitartasz, kiállod a próbát…

Vélemény, hozzászólás?