2022.08.11. Csütörtök

I.Péter 5:2-3
„Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal; sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak.”

1960.05.22.e– Fiúvá fogadás 4. rész
Ha az Evangéliumot pénzért prédikálnám, ha az úgy lenne, akkor nem lenne húszezer dollár adósságom ma este, akkor nem lennék adósságban. Nem, uram. Mert megtartottam volna néhányat azokból a milliókból, amiket adtak nekem. Egy ember FBI ügynököket küldött egy másfél millió dolláros banki elismervénnyel. És azt mondtam: „Vigyék vissza!” Nem pénzért! Ez nem a pénz. Nem pénzért prédikálom az Evangéliumot. Nem azért!
A szeretet miatt. Az, amiért ezt teszem, hogy amikor az utolsó lélegzetemmel átmegyek odaát, ami lehet, hogy mostantól fogva öt perc múlva lesz, lehet, hogy két óra múlva lesz, lehet, hogy ötven év múlva lesz, nem tudom, hogy mikor lesz. De amikor megtörténik, amikor odaérkezem, szeretnélek látni titeket ragyogó fiatalságban, ahogy szaladtok és azt kiáltjátok: „Drága testvérem! Testvérem!” Ez van a szívemben. Ez az oka. Nem ellenkezni próbálok veletek, hogy különb legyek, csak próbállak titeket a helyes útra vinni. Arra, ami bevisz.

Vélemény, hozzászólás?