2019.10.07. Hétfő

Máté 26:39
„És egy kissé előre menve, arcra borula, könyörögvén és mondván: Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen amint én akarom, hanem amint te.” (Károli Biblia)

1959.12.20. – Konferencia Istennel
Megfáradtan azt mondta a tanítványainak, sok nagy összejövetelük volt, és fáradt volt, talán mint te ma reggel. De Ő azt mondta, „Vigyáznátok Velem egy órát? Mert el kell mennem oda, hogy konferenciám legyen. Egyedül kell mennem.” És amikor ők…
Lett egy konferencia. És a Bárány, fiatal, gyönyörű élet, soha nem volt még hozzá hasonló élet. Soha nem volt, és nem is lesz, egy élet, ami olyan volt, mint a Bárányé. De most az Atya így szólt, „Hajlandó vagy? Elég nagy a szereteted a testvéreid felé? A szereteted afelé a bűzlő világ felé, amiben születtél, eléggé szereted őket, hogy lemondj az életedről? Eléggé szereted őket, hogy átvedd a helyüket, hogy elhordozd a bűneiket, a legkeményebb, kereszthalálig?” Te… Senki nem tudott olyan fajta halált halni, csakis Ő.
És abban a konferenciában, Ő meghozott egy olyan döntést, hogy Vér csöpögött a szemöldökén. Ő nyomás alatt volt. A világ bűnei voltak rajta.
És aztán Ő ránézett a Galamb arcára, és azt mondta, „Ne az Én akaratom, hanem a Te akaratod legyen meg.”

Vélemény, hozzászólás?