2019.09.14. Szombat

János 15:10
„Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben;” (Károli Biblia)

1963.06.08. – Konferenciák
Figyeljétek! Engedelmeskednie kellett ennek, szóról-szóra „… oldd le a te cipőidet [Károli: saruidat] lábaidról; mert a hely, amelyen állasz, szent föld.”
Mi lett volna, ha Mózes azt mondja, „Nos, Uram, épp most kitanítottak. Az illendő viselkedés az, ha a kalapunkat vesszük le. Úgyhogy én is a kalapomat veszem le. Ez soha nem működött volna.
Ha Isten azt mondott „cipő”, akkor Ő úgy is értette, hogy „cipő”.
Amikor Isten azt mondta „újjászületés”, akkor Ő úgy is értette, hogy „újjászületés”. Nem egy kézfogást, vagy egy hitvallás elismétlését értette alatta. Mindenki úgy fél attól az újjászületéstől.
Az ördög kicserélte Azt egy kézfogással, vagy valamiféle lelki ráhatással, ami miatt azt gondolod, „Igen, újjászülettem.” Az életed azonban megmutatja, hogy valójában ki vagy, a benned lévő élet.
Ha azt mondod, hogy újjászülettél Isten Lelke által, de csak egyetlen szót is elutasítasz a Bibliából; akkor ez megmutatja, hogy nem születtél újjá. Te megpróbálod valami másra helyezni Ezt, ami megmutatja, hogy az nem a Szentlélek ott, mert Ő soha nem tagadná meg a saját Igéjét. Azt mondod, „Nos, a gyülekezetem így tanítja.” Ebből látszik, hogy nem születtél újjá. A gyülekezet által születtél meg, de nem Isten által. Ez Isten: az Ő Igéje.

Vélemény, hozzászólás?