2019.08.10. Szombat

Jakab 2:9
„De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.” (Új fordítású Károli Biblia)
„De ha az egyik embert fontosabbnak tartjátok a másiknál, akkor bűnt követtek el, és Isten Törvénye ellen vétkeztek.” (Egyszerű fordítás)

1956.02.19. – Vezetve lenni a Szentlélektől
És ma, ez van ma, amikor látjuk az embereket, és az emberek annyira hajlamosak manapság arra, hogy minden kis virágos dologra ugorjanak, hogy ez elgondolkodtat néha. Soha ne gondold, hogy az egyik ember a másik ember fölött áll. Nem uram, nem számít, hogy ki ő, hogy csak egy öreg kis pajtás kint az utcán, aki traktátust osztogat, vagy ő Billy Graham.
Nem számít, hogy ki ő, ha Isten szolgája, tiszteld őket ugyanúgy, mint bármelyiket. Ne legyen egyik a másik fölött, és ne legyenek kedvenceid. Nekünk nincsen olyan. Ne tedd azt. És ne tisztelj egy személyt jobban, mint egy másikat. Hadd legyen mindenki egy szinten.
És testvérem, Jézus drága nevében kérlek, gondolj a te alázatos testvéredre úgy, mint a legkisebbre azok között a testvérek között. Érted? Úgy, mint…. Nem azért mondom, hogy alázatoskodjak, én szívemből mondom azt, mert úgy gondolom. Jézus Krisztus az, akit próbálok képviselni számotokra. Értitek? Jézus Krisztust, Isten fiát.

Vélemény, hozzászólás?