2022.08.24. Szerda

IV.Mózes 16:3
„És gyülekezének Mózes ellen és Áron ellen, és mondának nékik: Sokat tulajdonítotok magatoknak, holott az egész gyülekezet, ezek mindnyájan szentek, és közöttük van az Úr: miért emelitek azért fel magatokat az Úr gyülekezete fölé?”

1962.06.03. – A végidők evangélizációja
Nem mehetsz egy embercsoport alatt. Visszautasítom, hogy valaha is volt olyan, hogy Isten egy embercsoportot használt volna. Ő egy embert használ. Pontosan. Egyszerre egy embert, mert két embernek két véleménye van. Egy ember! Pontosan így igaz. Most figyeljétek meg, így volt egészen végig, így volt minden alkalommal.
Ott állt Mózes. És tudjátok mit mondott Kóré? Azt mondta: „Nos, Mózes úgy viselkedik, mintha ő lenne az egyetlen, aki tud prédikálni, mintha csak neki lenne meg az Üzenet. Ó, tudjuk, hogy a Tűzoszlop fölötte van, tudjuk, hogy az a Fény fölötte van, tudjuk mindezt, de úgy viselkedik, mintha ő lenne az egyetlen, akinek megvan az Üzenet.”
Ő azt nem úgy értette. Nem úgy szánta. Ő próbálta az embereket helyreigazítani. Túl sok elképzelés van. Valamire hallgatnod kell.

Vélemény, hozzászólás?