2020.06.10. Szerda

Máté 20:22
„De Jézus így válaszolt, nem tudjátok, mit kértek. Képesek vagytok inni abból a pohárból, amelyből Én iszom, és megkereszteltetni azzal a Keresztséggel, amivel Én megkereszteltettem?…”

1962.11.23. – A visszaút
Tehát, mi az látjuk, hogy amikor az ember próbál találni egy szérumot (egy orvos), hogy azt a betegének adja, hogy beoltsa a betegség ellen, ő először egy tengeri malacon próbálja ki, és megnézi, hogy működik-e. De Isten nem ezt tette. Soha nem vett egy tengeri malacot; Ő saját Magán használta azt. Egy jó orvos, aki ki akar próbálni egy szérumot, mert nem tudja, hogy ölni fog-e vagy gyógyítani, először magának kellene azt vennie, hogy megtudja, mielőtt azt valaki másba teszi.
És Istennek, hogy vegye ezt a szérumot, testté kellett lenni és közöttünk lakozni; rokon Megváltó. Ámen. Isten emberré lett, hogy Ő bevehesse a szérumot. És Neki megvolt a beoltása a Jordánnál (Ámen.), amikor belement a folyóba, és János által megkereszteltetett. És akkor lejött a beoltás. Az oltóanyag leszállt a mennyből, mint egy galamb így szólva, „Ez az Én szeretett Fiam, akiben Én örömmel Lakozom.” Ő be lett oltva.
És rögtön a beoltás után eljött a próba. És minden ember, amit megkapod a Szent Szellemet és megkapod az oltást, minden démon a pokolból ellened fog fordulni. Még a saját családod is elutasít néha: a férjed, a feleséged, a pásztorod. Kirúgnak a gyülekezetből; kinevetnek, kigúnyolnak. Ez a próba. Ámen.

Vélemény, hozzászólás?