2020.05.24. Vasárnap

II Korinthus 6:17
„Ezért gyertek ki közülük és különüljetek el, így szól az Úr, és tisztátalan dolgot ne érintsetek; és Én magamhoz fogadlak titeket.„
(King James fordítás)

1964.02.07. – Ábrahám ősatya
Tehát, Ábrahám egy hétköznapi ember volt, nem volt semmi különleges. Isten soha nem hívta őt addig, amennyire feljegyzéseink vannak, amíg hetvenöt éves nem lett. A felesége, aki a féltestvére volt, hatvanöt éves volt abban az időben, valószínűleg ők együtt éltek nagyon fiatal koruk óta. És ő meddő volt, és nem voltak gyermekeik, Isten egy teljes elkülönülésre hívta, hogy válassza el magát a világ többi részétől és az egész népétől és minden rokonságától. Volt egy különleges dolog számára, hogy megtegye.
És amikor Isten elvárja tőled, hogy egy különleges dolgot tegyél, Ő megkövetel egy teljes elválasztódást bármilyen kételkedéstől. Neked teljes engedelmességre kell jönnöd, hogy engedelmeskedj annak, amit Ő mond. Isten megköveteli ezt. Nem tudod semmilyen más módon megtenni. És, tehát Ő mindig ad egy példát, és az volt az Ő példája, egy teljes elkülönülésre a teljes családjától, a teljes rokonságtól és így tovább, hogy járjon egy olyan életben, ami el van különítve Isten számára.

Vélemény, hozzászólás?