2019.10.12. Szombat

Filippibeliekhez írt levél 3:21
„Aki elváltoztatja a mi halandó testünket, hogy hasonló legyen az Ő dicsőséges testéhez, azon munka szerint, mellyel Ő képes minden dolgot alávetni Magának.” (King James Biblia)

1955.04.10. – Az én megváltóm él
Valaha megálltatok már, elgondolkodni azon, ezen a reggelen, ami a visszatérést illeti, azaz, hogy az már látható lett? Ő már itt van velünk most. Ő… mi egy napon… Nos, ma csak képzeljétek el, hogy az Ő jelenléte ma itt van. Az Úr Jézus egy másik dimenzióban van, és éppen itt van ma Szellem formájában. Az Ő Szelleme egybeolvad a mi szellemünkkel. Szemeink nem látják Őt, mert azok még testiek, hacsak nem történne valami, hogy mi látomást látnánk. De Ő itt van éppen olyan láthatóan, éppen olyan valóságosan, mint Ő ott volt azon a napon, amikor szólt Máriához a sírnál, vagy találkozott Kleofással úton Emmausba. Az Ő Jelenléte itt van.
Érezhető azzal a belső töltéssel, ami az emberi test belsejében van, és úgy hívják újjászületés. A lélek mágnesként oda lett vonzva Hozzá. És egyszer-egyszer, amikor engeded, hogy az elméd Őrá koncentráljon, és hiszel Őbenne, egy idő után Valami, egy valóság, érzed ahogy Valami végigsöpör a lényeden. Ez az Ő feltámadásának az igazolása. Ez nem egy „Úgy gondolom.” Ez nem egy „Remélem.”
Hanem, mindenkinek, aki újjászületett, ez egy „tudom.” Te tudod azt. Az éppen ott van, amikor te kapcsolatba lépsz vele. Láttam szenteket, akik azt mondják, „Ó, tudnál…” Az Úr Jelenléte közel van. Ők azt mondják, „Nos, van ott Valami!” Nos, biztosan. Ő éppen ott van. Egyenesen… Ő feltámadt a halottak közül, és Ő ott áll éppen melletted.
Nos, egy napon, amikor mi elmegyünk, hogy Vele legyünk; ezek a szellemek itt, akik érzik azt a Szellemet, belenyomulnak Abba. Aztán a feltámadáskor, amikor Ő láthatóvá teszi Magát, mi is láthatóak leszünk, és olyan testünk lesz, mint az Ő dicsőséges Teste. Mivel amikor mi eljövünk a szellemvilágból, Ő magával hoz bennünket. „Mindazokat, akik Krisztusban haltak meg, Isten előhozza Ővele együtt a feltámadásban.” Ó, micsoda megvilágosodás! Micsoda áldott dolog!

Vélemény, hozzászólás?