2019.10.02. Szerda

János 6:65
„Ezért mondottam nektek – beszélt tovább –, hogy senki sem jöhet hozzám, csak akinek Atyám megadta azt!” (Csia Lajos féle fordítás)

1964.03.22. – Birtokolni az ellenség kapuját a próba után
És, emlékezzetek, ha soha nem voltál Isten gondolataiban, akkor soha nem is leszel Istennel. Hányan tudjátok, hogy Ő egy Megváltó volt? Nos, akkor bárminek, ami meg lett váltva, vissza kell jönnie, oda, ahonnan leesett. Ezért, ha eljött, hogy Megváltson minket, hogy tudnánk mi, akiket egyszer nem kellett megváltani, és mi mindannyian „bűnben születtünk, vétekben fogantunk, s hazugságokat szólva jöttünk a világra”? Ez azt mutatja, hogy az igazi Keresztény Isten gondolatának egy tulajdonsága, még mielőtt lett volna világ, vagy a csillag, vagy a levegő, vagy bármi más. Az Örökkévaló, és Ő eljött, hogy visszaváltson minket. Az Isten gondolata, kimondva egy szóvá, megnyilvánulva és visszahozva az Ő gondolatához.
Rokon Megváltó! Ez az oka, hogy magának Istennek közölünk eggyé kellett válnia, hogy megválthasson. Semmi más nem tehette azt meg. Egy Angyal nem tudta azt megtenni, semmi más. Neki kellett lejönnie, hogy meg legyen kísértve, úgy, ahogy mi vagyunk, hogy megválthasson minket.

Vélemény, hozzászólás?