2019.08.13. Kedd

Zsidók 11:4
„Hit által ajánlott fel Ábel Istennek kiválóbb áldozatot Káinnál, mely által bizonyságot szerzett, hogy igaz, Isten által, aki bizonyságot tesz az ajándékairól.” (King James fordítás)
„Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot, mint Kain, és ezáltal nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól” (Új fordítású Károli Biblia)

1955.02.25. – Jézus megdicsőülve
Káin és Ábel, mindkét fiú rájött, hogy halandóak, hogy haldokolnak, és elégnek, mint egy gyertya, és, hogy egy nap vissza kell térniük a porba és az Alkotóhoz, aki előhozta őket. És kedvességet akartak találni Isten előtt. Ezért mindketten eljöttek, hogy imádják.
Itt van egy kis téma, amit talán beszúrhatunk most ide, hogy igazán megértsétek… Tehát én úgy gondolom, hogy minden embernek tartoznia kell egy gyülekezethez valahol. Ez egy kötelesség számodra; tartoznod kell gyülekezethez. De a gyülekezethez tartozás nem fogja elvégezni a munkát. Értitek? Úgy gondolom, hogy mindenkinek dicsőíteni kell, kell dicsőítenünk az Úr Jézus Krisztust a szív egyszerűségében, a szív tisztaságában, de ez nem elég. Hiszem, hogy minden embernek kell, hogy legyen hite Istenben, erős hite Istenben. De mégis, ez még nem az. Értitek? A gyülekezetbe járás, a gyülekezethez tartozás, tizedfizetés, Isten dicsőítése, és mindezek a dolgok azok, amit ma vallásnak nevezünk. Isten igazságtalan lenne, hogy elítélje Káint, mert ő ezek mindegyikét megtette.

Vélemény, hozzászólás?