1960.05.18 – Fiúvá fogadás 2. rész

27 Jövünk ehhez a nagy elrejtett titokhoz, ami el volt rejtve a világ alapítása óta és most van kinyilatkoztatva ezekben az utolsó napokban Isten fiainak. Hiszitek, hogy ez igaz, hogy Isten fiai megjelennek?
43 Na, most, itt van ez most. Látjátok? Ez az Ige azt mondja itt és Ő elrejtette ezt. És ezek a titkok el voltak rejtve, emlékezzetek, a Biblia mondja, „A világ alapítása óta várja Isten fiainak megjelenését”, hogy bemutassák azokat a gyülekezetnek. Jó ég! Értitek?
28 Sóvárogva várja, az egész teremtés várja a megjelenésüket. Mi a megjelenés? Megismertetés.
29 Az egész világ. A mohamedánok odaát, várják ezt. Mindenfelé, mindenhol várják ezt. „Hol vannak ezek az emberek?” Nekünk volt… Volt nagy erős szél, volt villámlás és mennydörgés, volt olaj és vér, volt nekünk mindenféle; de elmulasztottuk meghallani a csendes kis Hangot, ami vonzotta a prófétát, ahogy maga köré tekerte a palástját és kiment, azt mondva „Itt vagyok, Uram.” Értitek?

52 Na most, menjünk vissza „a világ alapításába” újra, hogy kapjunk egy kinyilatkoztatást, hogy meglássuk, hogy igazunk van, vagy sem. Remélem, nem teszem magamat szentségtörővé azzal, hogy Istent „Apunak” hívom, de ezt ilyen módon akarom mondani, hogy megértsétek. Apu! Apu szeretett volna néhány gyereket, szóval mit tett? Azt mondta: „Legyenek angyalok!” És ők Köré gyűltek. Ó ez jó. Imádták Őt, azután Ő Isten volt, a jellemvonások. Emlékezz, Ő El, Elah, Elohim volt, az önmagában létező, semmi más, csak Ő. Az első dolog, ami jött, az az angyalok. Aztán az angyalok nem tudtak többet tenni, mint imádni. Nem tudtak elveszni. Így nem tudtak betegek lenni, ők halhatatlan lények voltak. Így ő nem tudta bemutatni a gyógyító erejét, nem tudta bemutatni a megváltását.

151 Olyan csodálatosan van bemutatva a tékozló fiúban. „Elveszett voltam.” „Ez az én fiam. Elveszett volt, de megkerült. Halott volt és újra él. Hozzátok elő a hízlalt tulkot, a legjobb ruhát, egy gyűrűt és tegyétek az ujjára!” Nem csoda, amikor a hajnalcsillagok együtt énekeltek, Isten fiai kiáltoztak örömükben, amikor látták Isten tervét a megváltásra. Isten a nevedet a Könyvbe tette a világ alapítása előtt.

Az Ígéret földjén minden a miénk. Amikor Izrael átkelt a Jordánon, az Ígéret földjére, mindent leküzdöttek.
Na most emlékezzetek, ezen az Ígéret földön, ez nem azt jelentette, hogy mentesek vagyunk a betegségtől, nem azt jelentette, hogy mentesek vagyunk a problémáktól. Hanem azt jelenti (ó hadd ivódjon ez be mélyen) ez azt mondja, hogy az a tiéd! Csak kelj fel és vedd azt! Értitek?
Az Ő Szent Szelleme itt van, és próbálja a Gyülekezetét elhelyezni, a gyülekezetét rendbe tenni, elhelyezni az Ígéret földjén, hogy bemehessenek,, hogy minden ellenséget kiűzhessenek…

190 Amikor kiviszi őt egy bizonyos helyre, az atya, és egy magas helyre teszi, mint ez, és van egy ünnepély, és mind összegyűlnek. És azt mondja, „Akarom, hogy mindenki tudja meg, hogy ez az én fiam, és én befogadom az én fiamat. És akarom, hogy mindenki tudja meg, hogy mostantól az ő neve… Felöltöztetem őt, egy különleges ruhába. És akarom, hogy tudjátok, hogy a neve bármely csekken ugyanolyan jó, mint az én nevem. Ő az én gyermekem, befogadom őt a családomba, habár a fiam volt, mióta megszületett. Azóta a fiam volt, mióta megkapta a Szent Szellemet. De én most elhelyezem őt hatalommal rendelkező pozícióba. Akit ő kirúg az ki van rúgva, akit felvesz az fel van véve.
192 Na most Isten ugyanezt tette a Fiával, amikor felvitte Pétert, Jakabot és Jánost három tanút a földről. Ott volt Jézus, Mózes és Illést és Isten, fenn a hegyen. Ott álltak fenn a hegyen. És az első dolog, tudod odanézte, és Jézus meg volt dicsőítve előttük. Felöltöztette Őt a halhatatlanság palástjába. Azt mondta, „a ruhája fénylett, mint a nap.”

205 Menjetek tovább, csak menjetek tovább, amíg minden személy elfoglalja a helyét. Akkor látni fogjátok Istennek egy gyülekezetét, ahogyan kezd a helyére kerülni. Akkor eltűnnek a rövid nadrágok, megnő a haj, meg lesznek mosva az arcok, eltűnnek a cigaretták. Amikor a gyülekezet megáll együtt az Ő hatalmas Erejében, elhelyezve, mint Isten fiai, befogadva Isten családjába, ott áll egy erős gyülekezet az ő dicsőségében. Ó ez az, amiért Ő eljön.

Vélemény, hozzászólás?