2022.04.18. Hétfő

Róma 5:5
„…mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.”

1957.03.03. – Miért van az, hogy sok keresztény nehéznek találja a keresztény életet?
Hogyha a Szent Szellem van a te lelkednek a középpontjában, ahogy az óra rugója felelős minden mozgásért, hogy úgy ketyegjen az óra, ahogy annak kell, megtartva a tökéletes időt, amikor a Szent Szellem van a te lelked középpontjában, akkor az a Szent Szellem cselekedeteit fogja tenni tebenned, úgy fog járni pontosan Isten időmértéke szerint, a Biblia szerint. Ez így van.
Nem fogsz hazudni, nem fogsz lopni, barátságos leszel mindenkivel, szeretetteljes leszel, béke lesz benned, öröm, hosszútűrés, jóság, szelídség és türelem. Nos, a Szellem minden gyümölcse együtt fog ketyegni azzal a rugóval. Értitek, amit mondani akarok?
Az a rugó teszi ezt. A Szent Szellem teszi ezt. Nem a gyülekezeted teszi, nem a pásztorod, nem a kiabálásod, a fellelkesültséged teszi, nem a nyelveken szólás teszi, nem a gyógyító szolgálat teszi, hanem a Szent Szellem teszi, Isten Szent Szelleme a te új lelked középpontjában. Ez az egész gyülekezetet pontosan fogja működteti. Egy nagy hatalmas szeretetként.
Ó, hát nem erre van szükségünk, barátaim? Vizsgáljátok meg magatokat ma, vizsgáljátok meg az Ige által! Értitek? Az életünk ezzel egy ritmusban ver? Látjátok, minden; a szeretet. Mi a gyümölcse? Honnan tudod, hogy a pontos időt tartja? Úgy, hogy szeretnie kell.
A szeretet nem fuvalkodik fel, nem kérkedik, barátságos, szereti a testvéreit, szerető, mindent elhisz, mindent remél. Szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, jóság, nyugalom, türelem, hit. Mindezek a jó tulajdonságok tiktakolnak annak az embernek az életéből, amikor a Szent Szellem van ott, aki üti azt a ritmust.

Vélemény, hozzászólás?