2021.09.11 Szombat

1Korinthus 1:28-29
„És azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt.”

1963.12.14 – Miért a kis Betlehem?
Miért használta a kis Betlehemet? Úgy látszott, hogy nagyobb helyek is voltak, ahol a Király, a királyok Királya megszülethetett volna.
Általában amikor valamilyen rendezvényt szervezünk itt a földön, mi igyekszünk a legmagasabb, legcsillogóbb helyszínt megszerezni. Próbáljuk a legnagyobb helyet megszerezni, a legtöbb pénzt rákölteni és a legszebb dolgokat felhasználni. Így viselkedünk mi.
Isten azonban nem így csinálja. Egy semmihez mérhető dolgot használ fel, hogy megmutassa, mennyire hatalmas Ő. Ha a tanítványok elhívásakor egy főpapot vagy egy jól képzett embert választott volna a tudatlan, iskolázatlan halász helyett, aki a saját nevét sem tudta leírni; az emberek azt mondták volna: „Látjátok, érdemes tanulni…” Isten azonban egy olyan férfit választott, aki a saját nevét sem tudta leírni: őt kézbe tudta venni, belőle ki tudott valamit kihozni, hogy megmutassa: Ő Isten. Amikor eljutunk oda, hogy rádöbbenünk, semmik vagyunk; Isten akkor vesz minket a kezébe és akkor formál téged és engem azzá, amivé akarja, hogy legyünk. De amíg fontosnak érezzük magunkat, addig nem jutunk sehová sem. Még Isten kezébe sem jutunk addig, amíg rá nem döbbenünk, hogy nem mi vagyunk fontosak.

Vélemény, hozzászólás?