2022.08.27. Szombat

II.Mózes 4:12
„Most hát eredj és Én leszek a te száddal, és megtanítlak téged arra, amit beszélned kell.”

1963.08.28. – Krisztus az Isten titka kijelentve
Mózes, az okosságai… neki azokat el kellett veszítenie, azért, hogy megtalálja Krisztust, hogy fogoly legyen. Azután amikor Isten az összes világi dolgot kiverte belőle és mindazt a hatalmas embert, aki volt, és a Tűzoszlop jelenlétében állt azon a napon, szótlan volt. Még csak nem is… szólni sem tudott, azt mondta. Istennek akkor volt egy foglya. Értitek? Azután te nem próbálkozol a saját kutakodásod alapján. Akkor Istennek kellett felruháznia ezt az embert elég erővel, hogy le tudjon oda menni.
És azt mondta: „Uram, elmondotam a fáraónak, amit Te mondtál és ő nem fogja azt tenni.”
„Akkor vedd a botodat,” – Isten szólt, ez Isten Szava – „menj ki oda és nyújtsd ki azt kelet felé és hívjál legyeket!” És legyek jöttek létre, mert Neki volt egy foglya, akit fáraó nem tudott lefizetni semmivel. Senki más sem tudta máshová fordítani. Ő teljesen fogoly volt, Isten Igéjének láncaiban, csakis az ÍGY SZÓL AZ ÚR-hoz kötve.
Ó, ha Isten tudna Magának ilyen foglyokat kapni! Tehát ekkor van az, hogy Ő ki tudja fejezni a felsőbbségét, látjátok. Neki megvan az az ember vagy az a személy, aki nem tud semmiről, csak Krisztusról.

Vélemény, hozzászólás?