2022.08.19. Péntek

Filippi 2:2
„Teljesítsétek be az én örömömet, hogy egyenlő indulattal legyetek, ugyanazon szeretettel viseltetvén, egy érzésben, egyugyanazon indulattal lévén”.

1958.03.26. – Egyesülve egy fő alatt
Szeretett barátaim, elmondhatom ezt nektek ma este? Isten azt akarja, hogy egyek legyünk, de nem egy ember-fej butasága alatt, hanem a szent Isten-Fej vezetése alatt legyünk egyek. Egyesülve, mint egy személy, egy ember, egy asszony, egy gyülekezet, egy nép, egy látásmód, egy cél, egy indíték, egy szándék; ez Jézus Krisztus. Egy dolog; szolgálni Őt. Egy szeretet; Isten szeretete. Egy testvériség; emberek testvérisége, a Szent Szellem egy közössége, akkor egyesülünk. Ezt építi Isten ezen a napon, annak ellenére, amit az ördög tesz.
Ő egy tornyot épít, ami egyesített emberekből áll a metodisták, baptisták, presbiteriánusok, pünkösdiek, nazarénusok, szentség zarándokok közül. Ez újjászületett emberekből készül, akiknek megvan a Szent Szellem keresztsége a szívükben, betöltve a lakóhelyet, és egyenesen Istenre tekintenek szabadításért.
Egyként egyesültünk. Nem akadékoskodunk többé. Nem vitatkozunk többé. Férfiként fogunk viselkedni. Férfihez illőn fogunk öltözködni, asszonyhoz illőn fogunk öltözködni. Isten fiai és lányai; a jellemünk, viselkedésünk, hitünk igazolni fogja. Amikor Isten bármit mond, mi áment mondunk rá. Ha a Biblia azt mondja nekünk, hogy tegyünk meg egy bizonyos dolgot, akkor megtesszük. Nem fogunk azzal vitatkozni; egyszerűen csak megyünk és megtesszük. Ez alatt akar Isten egyesíteni bennünket. Ó, hogyan kellene viselkednünk ezen a jelen napon!

Vélemény, hozzászólás?