2022.04.07. Csütörtök

2 Korinthus 5:1
„Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a Mennyben.”

1965.02.21.e. –Ki ez a Melkisédek?
„Ha ez a földi test lebomlik, ez a földi sátor, akkor van nekünk egy másik.” Látjátok, mi azt kikerültük, hogy egyenesen Istentől, a tulajdonságtól jöjjünk; azért hogy test legyünk, hogy a bűn megkísértsen és megpróbáljon bennünket, ahogy Ádám tette. De amikor az Ő Igéjének megpróbálása véget ért, akkor mi felvétetünk ebbe a testbe amely el lett készítve számunkra a világ alapítása előtt. Ez az Ige ott amit mi átugrottunk, azért hogy közvetlen átjöjjünk, ide le, hogy megkísértessünk és megpróbáltassunk. Ha az által jöttünk volna, akkor nem lett volna kísértésünk; tudtunk volna minden dolgot. Ez az oka hogy Jézus tudott mindent, mert Ő volt az Ige mielőtt testté lett. Mi azután válunk Igévé.
Itt mi az Ige képére formáltatunk, hogy az Ige részesei legyünk, táplálva az Igével, eleve elrendelve a kezdet óta; látjátok azt a kis Élet szikrát ami bennetek volt a kezdettől, amikor elkezdtétek az utazásotokat.

Vélemény, hozzászólás?