2022.03.10. Csütörtök

Lukács 2:11-12
„Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Ez pedig néktek a jele: találtok egy kis gyermeket bepólyálva feküdni a jászolban.”

1963.04.12. – A világ szétesőben
Mit akart Izrael? Egy messiást. Egy messiást akartak, egy tábornokot. Akarták, hogy jöjjön egy tábornok, aki megtapossa és kirúgja az összes rómait az országból, és felállítja a Királyságot Jeruzsálemben. Isten ismerte a szükségeiket. Mit adott nekik? Egy Babát, egy Kisbabát, egy Megváltót. Adott nekik egy Megváltót. Azt gondolták, hogy meg vannak mentve, de adott nekik egy Megmentőt.
És ez van ma is. Ha Ő küld nekünk bármit is, az egy Megmentő lenne, amikor mi azt gondoljuk, hogy meg vagyunk mentve. Ő tudta, hogy mire volt szükségük. Nézzétek, ma a mi politikánk, hogy az mennyire megromlott, ugyanúgy. Mi van, ha Isten megnézné ma?
Nézzétek Oroszországot! Oroszország kiált egy messiás után. Akarnak valakit, egy tudós zsenit, aki el tudja juttatni őket a Holdra, mielőtt az Egyesült Államok elindulna. Biztosan. A többi nemzet is mind azt keresi. Akarnak egy tudós zsenit, aki eljuttatja őket a Holdra, fel tud találni valamiféle bombát, ami kiüti mindet, kiüti a hidrogénbombáinkat és megállítja azokat és vehetik a saját bombáikat és rázúdíthatják mindenkire, mielőtt bárki más elindulna, és aztán elfoglalhatják az egész világot. Ilyenfajta messiást vár Oroszország.
1900 évvel ezelőtt az igazi Messiást megfeszítették. Ő megígérte, hogy újra visszatér. Megígérte, hogy a Szent Szellem elő fogja ragyogtatni a Világosságát újra az utolsó napokban. Azon tűnődöm, ha Ő eljön, mi nem lennénk-e úgy, mint a zsidók voltak azokban a napokban. Ha várjuk, milyen fajta messiást vár a gyülekezet?

Vélemény, hozzászólás?