2022.02.23. Szerda

I.Korinthus 15:51-52
„Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk. Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.”

1958.10.12. – A Gyülekezet titkos, gyors elmenetele
Általában a világban az emberek manapság azt gondolják, hogy az Úr megjelenése egy szörnyű, félelmetes dolog. Ó, a világ talán oda jutott… „Ne beszélj nekem erről!” – mondják. Nem is akarnak tudni ezekről a dolgokról. Nem törődnek ezekkel, csak a mai nap megélhetésével. De azok, akik szeretik az Urat, szeretik az Ő megjelenését.
Milyen lenne, ha az egyik szeretted – nektek, idősebbeknek, akiknek az anyukátok már elment, vagy az apukátok, vagy a kisgyermeketek, – távol lenne oly sok évig és tudnád, hogy bármikor megjelenhetne? Nos, biztosan kitakarítanád a házat. Csak készen állnál, figyelnéd az utat, minden autó lámpájáról, ami bekanyarodik, azt gondolnád, hogy ők azok.
Na most, így kellene a Gyülekezetnek várni az Úr eljövetelét. Minden a helyén, minden készen, minden összecsomagolva és készen az indulásra, amint Ő megjön, mert ez egy pillanat lesz, egy „szempillantás alatt”. Csak próbáld megmérni, hogy mennyi ideig tart pislogni egyet a szemeddel; ilyen gyorsan fog megtörténni a Gyülekezet elragadtatása.

Vélemény, hozzászólás?