2022.01.29. Szombat

Zsoltárok 51:14
„Add vissza nékem a Te szabadításodnak örömét, és engedelmesség lelkével támogass engem.

1965.12.12. – Úrvacsora
Ne vegyétek az úrvacsorát csak hagyományból, hanem azért vegyétek, mert Isten szeretete ott van a szívetekben és ezért tartsátok meg Isten parancsolatait. Értitek?
Ezért vegyétek azt! Tehát ha ezt nem komolyan és őszintén veszitek, ha ez csak egy hagyomány… „Nos, a mi gyülekezetünk megtartja az úrvacsorát minden vasárnap, vagy havonta egy vasárnap, vagy évente két alkalommal…” És akkor te mész és azt mondod: „Na, akkor most van itt az én időm.” És aztán veszed az úrvacsorát, akkor az csak egy bűz Isten számára. Értitek? Akkor az csak egy hagyomány
Mint ahogy minden másban is, ebben is őszintének kell lenned. Isten a szíved mélységét akarja. Emlékezzél rá, hogy ugyanaz az Isten, aki ide hozott téged a földre, az az Isten, akit te szolgálsz. Érted? Azért csinálod ezt, mert Ő így mondta, mert ez az Ő parancsolata. És akkor ezért akarunk jönni mélységgel és őszinteséggel, tudva, hogy Isten kegyelme által meg vagyunk mentve. Szeretjük Őt, és érezzük az Ő jelenlétét, és látjuk, hogy megváltoztatja az életünket. Az egész lényünk megváltozik. Más emberekké leszünk. Nem úgy élünk, ahogyan eddig éltünk és nem úgy gondolkodunk, ahogyan eddig gondolkoztunk.

Vélemény, hozzászólás?