2021.12.13. Hétfő

I. Sámuel 16:7
„Az Úr azonban monda Sámuelnek: Ne nézd az ő külsőjét, se termetének nagyságát, mert megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.”

1959.03.01. – Mit csinálsz itt?
Mi várunk valamire. A mi összes kiabálásunk… volt elég lökés és zaj, hogy megtérítsük az egész világot. Volt elég éljenzésünk, kiáltozásunk és munkálkodásunk, amíg… Mit ért? Az nem építette a gyülekezetet; felekezeteket épített. Embereket csinált, akik kimennek felfújt gondolatokkal és kitömött ingekkel.
Nekem nem tetszik ez a dolog. Kimenni az emelvényre azt mondva: „Ó, nézd csak őt; ő egy herceg! Nézd, milyen jól-öltözött, kifényesítve és minden. Ő tudja, hogyan hajbókoljon és így tovább.” Isten nem ezt választja.
Egy próféta is ezt gondolta valamikor. Úgy volt, hogy felken egy szolgát. Így szólt: „Ő a legnagyobb a családban; ő jól fog kinézni.” De Isten elutasította őt.
Nem kell, hogy hercegeid legyenek, és így tovább, hogy úgy kiálljanak oda, mint egy nem tudom mi. Nem a ruha számít, ami rajtad van, vagy az ékesszólás, amivel beszélsz. Az valami, ami benned van, az Isten Hangja. Ez az.

Vélemény, hozzászólás?