2021.11.26. Péntek

Róma 8:11
„De ha Annak a Szelleme lakik bennetek, Aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, Aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az Ő tibennetek lakozó Szelleme által.”

1961.08.08 – A Te házad
Amikor Krisztus meghalt, Istennek ajánlotta a Szellemét mielőtt elhagyta a keresztet. Azt mondta: „A Te kezedbe teszem le a Szellememet.” És a Biblia azt mondja, hogy a Lelke (ez a tudata és ami Ő volt…) lement a pokolba és prédikált a lelkeknek, amik börtönben voltak és a Teste a sírba ment.
Na most, látjátok, Ő egy Ige-barikád mögött volt. Nem támadhatott fel három napig. És a Szelleme fenn volt, Isten Jelenlétében. Tehát, három nap után Isten elvette azt a barikádot, mert az Ige be lett töltve.
És a Szelleme elment a Lélekhez, és a Lélek elment a Testhez és Ő feltámadt. Azt mondta mielőtt meghalt: “Van hatalmam, hogy letegyem az Életemet és van hatalmam azt újra felvenni.”
Na most, gondolkodjatok el ezen! Mindannyian itt, tudomásom szerint keresztények vagytok. Most, nézzétek, az a dolog, ami bennetek van most, a Szellem, ami most bennetek van, az ugyanaz a Szellem, ami fel fog támasztani titeket. Van hatalmad letenni az életedet; éppen ezt teszitek most Krisztusért. És azután van hatalmatok azt újra felvenni. Értitek? Van hatalmatok azt letenni és hatalmatok azt felvenni.
Mivel Istennek a Szelleme, ami benned van, ami feltámaszt téged az pontosan az a Szelleme Istennek, ami Krisztusban volt, ami feltámasztotta Őt. Tehát van hatalmad azt letenni; van hatalmad azt felvenni.

Vélemény, hozzászólás?