2021.09.04 Szombat

Máté 10:30-31
„Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.”

1960.03.01 – Ő törődik veled
Most a kérdés az számunkra, hogy te törődsz-e Vele? Ő törődik veled. De most te törődsz-e Vele? Ha nem törődsz Vele, akkor Ő nem tud segíteni neked. De eléggé törődsz-e magaddal? Hallottam embereket ilyen őrült megjegyzéseket tenni: „Nem törődöm azzal, hogy mi lesz belőlem.” Te jó ég! Én biztosan törődöm azzal, hogy mi lesz belőlem. Biztosan. És hiszem, hogy minden értelmes ember törődik ezzel. Tudni akarom, hogy mi lesz velem. És tudom, hogy Ő szeretett engem. Nincs senki más, aki úgy tudott volna szeretni. Ő törődik veled. Mindegy mennyire kicsi vagy, mennyire jelentéktelen vagy, mennyire szegény, mennyire középszerű vagy, hányszor próbáltad és elbuktál, Ő még mindig törődik veled. A szeretete még mindig kopogtat a szíved ajtaján. De nem vagyunk hálátlanok ezért?
Nem törődnél-e eléggé ahhoz, hogy alárendeld az életedet, hogy szeresd Őt, hogy menj az utcákra, menj a főnöködhöz, bárhová egy édes, szelíd szellemmel? Válaszd el magad a világ dolgaitól és élj egy olyan békeszerető, édes életet, hogy a többiek meglássák Jézust benned! Nem érzed, hogy ezzel tartozol Neki?

Vélemény, hozzászólás?