2021.08.19. Csütörtök

János Evangéliuma 10:14
„Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim.”

1965.10.31. – A vezetés
Kell, hogy valaki vezessen bennünket. Tudjátok, Isten a bárányokhoz hasonlított minket. És tudtátok, hogy egy bárány nem tudja magát vezetni? El fog csatangolni, és el fog tévedni, ő egyszerűen csak nem tudja magát vezetni. És neki kell valaki, aki vezeti őt. És néha… A pásztornak kellene vezetni a bárányt. Na most az régen az Úr Jézus napjaiban volt, hogy Ő volt a jó Pásztor, aki a bárányokat vezette.
De ma, látjátok egy más napon élünk, minden megváltozott, és minden el van ferdítve Tudjátok, mit használ ma az ember, hogy a bárányokat vezesse? Kecskét. És tudjátok, hova vezeti őket az a kecske? Pontosan a vágóhídra. Azok a kis bárányok nem tudják, hová mennek, így a kecske odamegy a karámhoz, fel a vágóhídra. És a bárányok annyit tudnak, hogy követik a vezetőt, ezért az pontosan elvezeti őket a vágóhídra. És aztán kiugrik az ösvényről, és a bárányok bemennek, és megölik őket. Látjátok. A kecske egy rossz vezető.
De Jézus a jó Pásztor, aki a bárányokat vezette, Ő Életre vezette őket, és fogta a kezüket. Látjátok, de kell, hogy valaki vezesse a bárányokat.

Vélemény, hozzászólás?