2021.08.15. Vasárnap

1.János 4:12
„Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk.”

1957.05.19. – Őt hallgassátok
Amire a világ ma éhes, az az, hogy lássa a szeretetet bemutatva. És ők nem olyan sok cselekményt, olyan sok tapsolást akarnak látni. Azok a dolgok rendbe vannak. Én nem vonom kétségbe őket. Csak próbálom őket a helyükre rakni. Nem azt akarják, hogy halljanak titeket nyelveken szólni, hogy bizonyítsátok, hogy megvan nektek a Szent Szellem, vagy magyarázni, azt, hogy megkapd a Szent Szellemet. Látni akarják azt a szeretet, amit bemutatsz. Ez az, amit a világ akar; szeretetet.
Csak hagyd, hogy az emberek megtudják, hogy szereted őket. Van abban valami. Nem tudod bolonddá tenni az embereket. Lincoln volt, aki egyszer azt mondta: „El tudod bolondítani az emberek egy részét időnként, de nem minden embert mindig.” Kell, hogy neked az meglegyen. Nem hamisíthatod azt. Kell, hogy meglegyen neked.
És testvérem, miért vennél egy helyettesítőt, amikor a pünkösdi egek telve vannak a valódi dolgokkal számodra. Miért szaladnál valami ilyen-olyan vagy amolyan után, amikor Isten valódi szeretete vár rád, ahol Isten eljöhet hozzád, és bizalma lehet benned, és mint ahogy te és én… Én tenném a feleségemmel, vagy te a feleségeddel. Nem számít, hány férfi jönne, az egy kicsit sem zavarna engem. Őt nem érdekelné, hány asszony lenne körülöttünk, az egy kicsit sem zavarná őt. Bennünk megvan a szeretet és a bizalom. És az egyetlen módja, hogy neked meglehet a bizalom, az, ha neked megvan a szeretet. És az egyedüli módja, hogy hihetsz Istennek és kérheted Őt a gyógyulásodért, vagy bármit; amire kéred, azért van, mert szereted Őt. Bizalmad van Őbenne, hogy nem fog neked hazudni, megígérte neked, hogy azt megteszi. Amikor megvan ott benn a szeretet, azt mondod: „Igen, Istenem, Te vagy az én Atyám, és Te szeretsz engem, és Te meg fogod azt tenni.” Ó testvérem, ez az, amire a világnak szüksége van. Nincs szüksége egy új felekezetre, nincs szüksége arra, hogy egy új valami kezdődjön el. Arra van szüksége, hogy visszatérjen Isten szeretetéhez. Ez az, amire szüksége van. A világ ezután kiált.

Vélemény, hozzászólás?