2021.08.13. Péntek

Mikeás 6:8
„Megjelentette néked, óh ember, mi légyen a jó, és mit kíván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.”

1953.06.09. – Démonológia, vallásos világ
Nem számít, mennyi tanításod van, azt betanulhatod. Isten nem a nagy szavakban van. Isten az őszinte szívben van. Lehet, hogy itt állsz, és nagy szavakat szólsz, mint nem is tudom micsoda, de az nem visz közelebb téged Istenhez. Ott állhatsz és gyakorolhatod, hogyan ismételgesd a prédikációdat, és mondd ezeket a dolgokat, de az nem visz téged közelebb Istenhez. Megtanulhatsz szavakat addig, hogy már egy szótárral alszol, és az még mindig nem fog téged közelebb vinni Istenhez. Egy alázatos, átadott szív egyszerűségben az, ami közelebb visz téged Istenhez. Így igaz. Ámen! Egy alázatos szív. Ezt szereti Isten. Tehát nem számít, hogy nem tudod az ABC-t, az nem érdekes. De egy alázatos szív! Isten az alázatos szívben lakozik; nem a tanultságban, nem az iskolákban, nem a teológiában, szemináriumokban, nem ezeken a különböző helyeken, nem a nagy szavakban, nem a komoly helyeken. Isten az emberi szívben lakik.
És minél alacsonyabbra tudod vinni magad, minél egyszerűbbé, annál nagyobb leszel Isten szemében. Hadd mondjak nektek valamit. Látom, hogy a földjeitek tele vannak búzával itt kint. Egy tele búzafej mindig meghajol. Egy kicsi, öreg vessző az ott kint, ami körbejár, mintha mindent tudna, de abban a fejben nincs meg az. Így van ez sok fickóval, akik azt gondolják, hogy sok van az ő fejükben, bár semmi nincs a szívükben. Egy szent fej mindig meg fog hajolni a Hatalomnak, és el fogja ismerni Jézus Krisztust, mint Isten fiát, és hinni fog az Ő munkáinak.

Vélemény, hozzászólás?