2021.08.03. Kedd

Zsidókhoz írt levél 11:24-26
„Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják. Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.”

1957.04.18. – A közösség
Azon tűnődöm ma este, hogy olyan emberekhez beszélek-e, akik egyszer elindultak, hogy végig menjenek Istennel, és amikor eljött a próbák ideje, inkább azt választottátok, hogy visszamentek a világba, és a világ dolgait teszitek, vagy vettétek az üdvösség régi rögös útját?
Úgy tettetek, mint Mózes, amikor próbában volt? Amikor egyik lába már Egyiptom trónján volt, mégis „nagyobb kincsnek tartotta Krisztus gazdagságát, mint Egyiptom összes kincsét.” Elhagyta Egyiptomot, nem törődött azzal, hogy mennyi aranya volt, hogy milyen népszerű. Szaván fogta Istent! És elhagyta Egyiptom dolgait, nagyobb gazdagságnak tekintve Krisztus szégyenét, mint Egyiptom kincseit.
Mi mit teszünk a próbák alatt, amikor eljönnek a kemény próbák? Amikor azt mondják, hogy egy vallásos fanatikus vagy, mert elválasztod magad a világ dolgaitól. Akkor eljön a megpróbáltatás. Annak el kell jönnie, és neked választanod kell.
De én inkább lakoznék a Mindenható árnyékában, inkább venném azt az utat, mint Jákob, és lenne kő-vánkosom. Inkább tekintsen a világ egy hibbantnak, minthogy legyen meg az összes gazdagság és áldás, amit ez a világ meg tud adni, mert nagyobbak Isten áldásai, mint e világ minden gazdagsága, aranya, és ezüstje.

Vélemény, hozzászólás?