2021.06.17. Csütörtök

Példabeszédek 3:5
„Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál!”

1962.05.31. – Konfliktus Isten és Sátán között
Sátán, az Édenben, amikor először eljutott ezekhez a támadásokhoz, hogy megtámadjon egy embert, tudva, hogy ők Isten gyermekei, és fel vannak vértezve az Ő Igéjével, Sátán az Igét támadta meg. Látjátok? Ő soha nem az embert támadta meg. Az Igét támadta meg először.
Nézzétek azt a ravasz gyíkot, mit tesz ő ma. Az első dolog, nem mondhatja: „Nos, az nem egy jó ember.” Az egy jó ember. Értitek? De nem számít, milyen jó az a személy, az egyetlen dolog, amit próbál megtenni, hogy rávegye őket, hogy tagadják meg az Igét. Ez az egyetlen dolog, amit meg akar tenni, hogy rávegyen téged, hogy tagadd meg azt az Igét.
Ezért Sátán megpróbálta megtámadni az Igét az Édenkertben. Ezért kellett, hogy legyen valami, amit használhatott az emberi lényhez, ami jobban fog kinézni, mint az az Ige. Értitek? Kellett, hogy legyen valami, ami majd jobban néz ki az emberi lény számára, mint az Ige. És tudod, mit használt? Az érvelést, amire csak azt mondanánk, „józan ész”. Értitek? Ez az, amit használt, és sikerült neki, tehát ez az, amit mindvégig használt.

Vélemény, hozzászólás?