2021.05.19. Szerda

Jeremiás 29:8
„Mert ezt mondja a seregek URA, Izrael Istene; ne hitessenek el titeket a ti prófétáitok, akik közöttetek vannak, se a ti jövendőmondóitok, és ne figyeljetek a ti álmaitokra, amelyeket álmodtok.”

1961.01.08. – Jelenések könyve negyedik fejezet 3. rész
És találtok ajándékokat, és efféléket megjelenni a gyülekezetben, és ezeknek az ajándékoknak a működését. Mielőtt engeditek, hogy azok működni kezdjenek, és ilyen dolgok, először… Érezzétek a húzást a szívetekben… Na most, az ellenség igazán ravasz. Értitek? És éppen ez az, ami darabokra szaggatja a gyülekezeteket minden alkalommal; egy igazi ajándék helytelenül működtetve. Értitek? Valami, amit Isten próbál tenni, és helytelenül van működtetve, az csak, az egyszerűen csak… Nem csak fájdalmat fog okozni nektek, hanem szét is szaggatja az egész gyülekezetet. Értitek? Nézzetek utána, vigyétek újra és újra végig Biblián, aztán próbáljátok meg és nézzétek meg, hogy Isten-e az, vagy nem! Csak folyamatosan próbáljátok meg, és lássátok meg, hogy az tökéletes-e végig, egyenesen a vonalon, és helyes-e az Ige mentén! Akkor rendben van, látjátok.
Amíg az Ige azt mondja, hogy az itt lesz, és ezen a bizonyos módon fog működni, maradjatok pontosan azzal! Soha ne hagyjátok el, nem számít, mit tesz valaki, mennyire valóságosnak tűnik, ha az nem tükrözi az Írásokat a Teremtéstől a Jelenésekig, hagyjátok azt békén! Ne kockáztassatok! Mi az utolsó napokban élünk, amikor Sátán a lehető megtévesztőbb.

Vélemény, hozzászólás?