2021.05.16. Vasárnap

Kolossé 3:17
„És bármit tesztek szóban vagy cselekedetben, mindent az Úr Jézus Nevében tegyetek, hálát adva Istennek és az Atyának általa.”

1965.02.20. – Isten imádatra választott helye
Figyeljétek meg, a biztonság csakis az Őáltala kiválasztott helyen volt, az Ő Bárányában, és a Bárány Nevében.
Figyeljétek, az egy „hím” bárány volt, egy hím és nem egy nőstény. Nem egy gyülekezet, hanem az Ő (hímnem) Neve, nem az ő (nőnem) neve. Ahol Ő találkozni akart az emberekkel, az nem az ő (nőnem) nevében volt, hanem az Ő (hímnem) Nevében. Ő, a Bárány!
Most mi azt mondjuk, „A gyülekezet, a nagy, erős gyülekezet ezt tette és azt tette. Túlélte a viharokat. Mi gyarapodtunk létszámban. Mi nagyok vagyunk számokban. Mi egy erős gyülekezet vagyunk. Egy nagyszerű dolog.”
De Isten soha egyáltalán nem őróla (nőnem) beszélt. Azt mondta: „Ő”. „Ő” (hímnem) a találkozóhely, a Bárány, nem a gyülekezet. Nem a gyülekezet neve, hanem a Bárány Neve. Ő nem tette a gyülekezet nevét sehová. „Ő” az Ő (hímnem) Nevét helyezte el Őbenne (hímnem)!
Ezért van az, hogy „Minden, amit teszünk szóban vagy cselekedetben, kell, hogy Jézus Krisztus Nevében tegyük.” Ha imádkozunk, Jézus Nevében kell, hogy imádkozzunk. Ha könyörgünk, Jézus Nevében kell kérnünk. Ha járunk, Jézus Nevében járunk. Ha beszélünk, Jézus Nevében beszélünk. Ha keresztelünk, Jézus Krisztus Nevében kell keresztelnünk. Mivel „minden, amit tesztek szóban vagy cselekedetben, Jézus Krisztus Nevében tegyétek.”

Vélemény, hozzászólás?