2021.05.09. Vasárnap

II Timótheus 3:16
„Minden írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, az intésre, a helyreigazításra, és az igazságban való nevelésre.”

1964.08.23. – Kérdések és válaszok 1. rész
Nem vagyok egy teológus; ezért, mindent, amit tudok a Bibliáról, árnyékokban és típusokban kell tanítanom. Ti engem egy tipológus félének nevezhettek. De ha megnézhetem a falat, és még soha nem láttam magamat; és megnézem, és látom, hogy van egy fejem és fülek és kezet és… Tudok valamit arról, hogy hogyan fogok kinézni, ha valaha is meglátom magamat. Értitek? Ha látom a tükörképemet a tükörben, tudom hogyan néznék ki, ha odébb mehetnék, és megnézhetném magam.
Na most, ezt gondolom a Bibliáról is. „Mindezek a dolgok példa gyanánt történtek meg számunkra” – mondja a Róma 26. Visszanézhetünk, és láthatjuk, mi volt az, mint ahogy a hold visszatükrözi a napot. Tudjuk milyen lesz a nap, amikor meglátjuk a holdat, ha még sohasem láttuk a napot. És látjuk, hogy az nagyobb lesz annál. Nos, amikor látod, mi történt az Ószövetségben, az csak egy tükröződése annak, ami az Újban történik.

Vélemény, hozzászólás?