2021.04.27. Kedd

Zsoltárok 24:9-10
„Emeljétek fel a fejeteket; ti kapuk, emeljétek fel fejeteket, ti örökkévaló ajtók; hadd jöjjön be a dicsőség Királya. Kicsoda a dicsőség Királya? A seregek URA, ő a dicsőség Királya. Sela.”

1955.11.18. – Ábrahám hite
Szinte hallom, amint az összes Ószövetségi szent így szól: „Emelkedjetek fel örökkévaló kapuk, emelkedjetek fel, hadd jöjjön be és hadd jöjjön be a Dicsőség Királya.”
Hallom, amint az Angyalok így énekeltek ott hajdanán: „Ki a Dicsőség Királya?”
Azt mondják: „A seregek Ura, aki hatalmas a csatában.” Ő az, Isten, Jehovah-Jireh.
Hogy fognak megnyílni azok a kapuk? A gombot megnyomják és a gyöngykapuk kitárulnak; itt jön Jézus, szabadon bocsátva a foglyokat. Ő lejön itt, mint Győztes, végigvonul az új Mennyei városokon, és felsétál az Atya elé és így szól: „Atyám, itt vannak. Mind jó hitben halt meg a bárány áldozata alatt, hozom őket Eléd.”
„Jól van. Jöjj fel ide, ülj az Én jobbomra, mert vissza fogom küldeni a szent Szellemet! És itt ülsz majd, ameddig minden ellenségedet a lábad zsámolyává teszem.” Dicsőség Istennek. Várjuk Őt, hogy újra eljöjjön egy nap Dicsőségben. És azok, akik a föld porában vannak, felkelnek és elváltoznak egy szempillantás alatt, és olyanok lesznek, mint az Ő… „Birtokolni fogják az ellenség kapuit.”

Vélemény, hozzászólás?