2021.04.25. Vasárnap

Lukács 23:42
„És így szólt Jézushoz, Uram, emlékezz meg rólam, mikor eljössz a te királyságodba.”

1964.01.22. – Nézz Jézusra
Tehát úgy találjuk, hogy Mária megtalálta a feltámadást és Életet. Jairaus is, a kis pap, a titkos hívő, aki mikor meglátta Jézust és ránézett, feltámadást és Életet talált.
Ránéztek az éhes emberek egy nap, és megelégítő kenyeret találtak; egy árnyék arra, hogy ma az éhesek megtalálhatják az Élet Kenyerét, nem egy hitvallást. Nem egy alapítót találsz, nem egy reformert találsz, Életet találsz, amikor megtalálod Krisztust, az Élet Kenyerét.
A haldokló lator ránézett a szenvedés órájában, és mit talált? Megtalálta a bocsánatát. Ki másra nézhetett volna? A római kormány nem bocsátott volna meg neki. Senki más nem bocsátott volna meg neki. De ő Jézusra nézett a szenvedésében, és talált Valakit, Aki megbocsáthatott neki. Testvérem, ha ma este te is ott függsz, ahogy ő, az ítélet mérlegén, és tudod, hogy ha meghalnál ma este, mint egy langyos gyülekezeti tag, vagy egy langyos pünkösdi, vagy bármi is lehetsz, tudod, hogy hová mennél. Nézz Őrá ma este, Arra, Aki szabaddá tehet téged! Ha neked ma este csak tagságod van, és nem tudod, hogy mit jelent az, hogy Krisztus feltámadása él egy emberi szívben, nézz Őreá!
Ő Isten, és egyedül Ő az. Megbocsátást találsz majd, mint ez a szegény, bűn-beteg lator, aki ott függött a Kereszten.

Vélemény, hozzászólás?