1963.12.01e – Csak még egyszer, Uram!

Sámson helyesen imádkozott: „Uram, hadd haljak meg ezekkel a filiszteusokkal együtt.” Te jó ég! Látjátok, hogy ez neki mibe fog kerülni? Mi lesz, ha Isten megválaszolja az imádságát? „Hadd haljak meg itt!” Ó, ez tetszik nekem.
Patrick Henry mondta, hogy „Hadd legyek szabad, vagy hadd haljak meg!” Így igaz.
Szabadság, vagy halál. Vissza Istenhez, vagy halál. Mit fogunk tenni? Mit fogunk utánozni? Mit fogunk próbálni megjátszani? A kereszténységet? Ha a Szent Szellem még mindig ugyanaz a Szent Szellem, mint ami Pünkösdkor leszállt, akkor az még mindig ugyanazokat teszi. Ugyanaz az Erő, ugyanaz a Szellem, ugyanúgy fog cselekedni. Nekünk nem kell egyházak tanácsa. Nekünk a Biblia kell, ahogyan újra cselekszik. Pontosan.
Na most azt találjuk, hogy Sámson helyesen imádkozott: „Uram, hadd haljak meg az ellenséggel.” Meghalni annak az ellenségnek, ami elkapta őt. Ha van valami, akkor ez az, amiért az embereknek imádkozniuk kellene. Sámson hajlandó volt megfizetni az árat azért, hogy Isten Ereje visszatérjen. Van egy ár, amit meg kell ezért fizetni, de úgy tűnik manapság az emberek nem akarják az megfizetni.

Vélemény, hozzászólás?