2020.12.29. Kedd

Kolossé 3:17
„Bármit tesztek szóban vagy cselekedetben, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálád adva Istennek az Atyának őáltala.”

1965.02.20. – Isten imádatra választott helye
Figyeljétek meg, hogy a biztonság csakis az Ő választása szerinti helyen nyugodott a Bárányában, és a Bárány Nevében.
Figyeljetek, az egy „hím” bárány volt, nem egy nőstény. Nem egy gyülekezet, hanem az Ő [hímnem] Neve, nem az ő [nőnem] neve. Ahol Ő találkozott az emberekkel, az nem az asszony nevében volt, hanem az Ő Nevében. A Bárányéban!
Most mi azt mondjuk, „A gyülekezet, az a nagy erős gyülekezet ezt tette és azt tette. Túlélte a viharokat. Mi megnövekedtünk létszámban. Nagyok lettünk számokban. Mi egy erős gyülekezet vagyunk. Ez egy nagyszerű dolog.”
De Isten soha nem az asszonyról mondott bármit is. Azt mondta, „Ő.” [hímnem]. „Ő” a találkozóhely, a Bárány, nem a gyülekezet. Nem a gyülekezet neve, hanem az Ő Neve. Ő nem tette a gyülekezet nevét sehová. A Nevét „Őbelé” helyezte!
Ezért van az, hogy „Bármi, amit teszünk szóban vagy cselekedetben, mindet Jézus Krisztus Nevében kell tennünk.” Ha imádkozunk, Jézus Nevében kell imádkoznunk. Ha könyörgünk, Jézus Nevében kell kérnünk. Ha járunk, Jézus Nevében járunk. Ha beszélünk, Jézus Nevében beszélünk. Ha keresztelünk, Jézus Krisztus Nevében kell keresztelnünk. Mert, „Minden, amit teszünk szóban vagy cselekedetben, tegyük Jézus Krisztus Nevében!”

Vélemény, hozzászólás?