2019.11.11. Hétfő

Zsoltárok 3:8
„Az Úré a szabadítás; legyen a te népeden a te áldásod. Szela.” (Károli fordítás)

„Az üdvösség az ÚRé: az Ő áldása az Ő népén van. Szela.” n(King James fordítás)

1953.05.12. – Szólj a Sziklának
Az ember mindig megpróbált valamit tenni, hogy megmentse magát. Semmi nincs, amit te tehetnél afelől. Isten ment meg téged feltétel nélkül; Ő egyszerűen csak elhív téged, eleve elrendel téged, hogy meg legyél mentve. És valaki eleve el van rendelve, hogy elvesszen. A Biblia mondja ezt: „Régiek, eleve elrendelve eme kárhozatra…” Amikor…
Ézsau és Jákób, mindketten ugyanattól a szülőtől születtek, és mielőtt még bármelyik gyerek megszületett volna, azt mondja a Róma 9, nem ismerve sem jót, sem gonoszat, Isten azt mondta… Hogy a kiválasztás bizonyos lehessen, Isten így szólt, „Ézsaut gyűlöltem, és Jákóbot szerettem,” mielőtt bármelyikük bármit tehetett volna afelől. Értitek? Értitek?
„Senki sem jöhet hozzám, hacsak nem az Atya vonzza őt.” Az mondod, „Ó, én kerestem Istent, én elmentem, hogy keressem Őt.” Nem, nem, Isten keresett téged, nem te kerested Istent. Az emberi természet bizonyítja azt. Mikor Ádám vétkezett, ő nem kezdte keresni Istent; ő kezdett elrejtőzni Isten elől. És Jézus azt mondja, „Senki sem jöhet Hozzám, ha nem az Atya vonzza őt.” Tehát Isten vonzott téged először.

Vélemény, hozzászólás?