2019.09.12. Csütörtök

II.Timotheus 3:16
„A teljes írás Istentől ihletett és alkalmas a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (King James Biblia)

„Az egész Írás Istentől származik, és hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, helyreigazítson bennünket, és megmutassa, hogyan éljünk Isten útja szerint.” (Egyszerű fordítás)

1964.08.23. – Kérdések és válaszok 1. rész
Nem vagyok teológus; ezért, mindent, mit a Bibliáról tanítok, árnyékokból és típusokból kell tanítanom. Ti úgymond tipológusnak hívtok engem. De ha ránézek a falra, és még soha nem láttam magam, és én megnézem, és látom, hogy van fejem, füleim és kezeim… És megtudok valamit arról, hogy hogyan fogok kinézni, ha valaha meglátom majd magam. Értitek? Ha látom a tükröződésemet a tükörben megtudom, hogy hogyan néznék ki ha kilépnék és megnézném magam.
Tehát, ez az, ahogyan én a Bibliáról gondolkodom. „Minden dolog,” ahogy a Róma 26 mondja, azért történt, hogy „nekünk példát adjon”. Visszanézhetünk és láthatjuk, mi volt az, mint ahogy a hold visszatükrözi a napot. Tudjuk, milyen lesz a nap, mikor, ha mi még sosem láttuk a napot, látjuk a holdat, és látjuk, hogy az nagyobb lesz nála. Nos, amikor látod, mi történt az Ószövetségben, az csak tükörképe annak, ami az Újban történt.

Vélemény, hozzászólás?