2019.09.11. Szerda

Róma 6:14
„Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.” (Károli Biblia)

1961.08.27. – A kegyelem üzenete
Ezért Istennek emberré kellett válnia, és meghalt emberi testben, emberi formában, akit úgy hívtak, „Jézus Krisztus,” és Ő volt a megígért Messiás, aki elhozta a kegyelmet. Ott láthatjuk, hogy Isten és Krisztus ugyanaz a személy, Isten Krisztusban lakva. „Én és az Én Atyám Egy vagyunk, az Atyám Bennem lakozik; nem Én szólom az Igét, hanem az Én Atyám, aki Bennem lakozik.” Isten Krisztusban! Biztosan.
Isten megígérte a kegyelmet az Éden kertjében, és a kegyelem eljött, kegyelem Ádámnak és Évának. Nem volt hová menniük, nem volt út, amelyre lépjenek, és mégis, a kegyelem utat készített!
Hadd mondjam ezt, bűnös barátom. Lehet, hogy úgy vagy itt ma reggel, mint egy utcanő, lehet, úgy vagy itt ma, mint egy nőcsábász, lehet, hogy úgy vagy itt, mint egy részeges vagy egy szerencsejátékos, vagy egy gyilkos. Lehet, hogy úgy vagy itt, mint egy tisztátalan férj, egy tisztátalan feleség. Lehet, hogy te vagy a leggonoszabb a bűnösök közt. Azt mondod, „én már átléptem a megváltás küszöbét.” Nem, nem lépted át, vagy különben nem lennél gyülekezetben ma reggel.
A kegyelem utat fog készíteni a számodra, ebben a sötét órában, ha egyszerűen csak elfogadod azt. Ádámnak hajlandónak kellett lenni elfogadni azt, neked is. Fogadd el!

Vélemény, hozzászólás?