2019.09.03. Kedd

Máté 6:25
“Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?” (Új fordítású Károli Biblia)

„Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetekért, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen értékesebb az élet, mint az étel. A test is értékesebb, mint a ruha.” (Egyszerű fordítás)

1957.08.25. – Zsidókhoz írt levél 2. fejezet
Ó, mennyire megállhatnánk itt egy percre! Ki vagy te, különben? Mit ér az a munka, ami neked van? Vagy mit ér a kis házunk? Mit ér az autónk?
Te csinos kislány, te kacér kis valami, mi az a kis külső, ami neked most van? Ti fiatal férfiak, fényes lesimított hajjal, egyenes vállakkal; egy nap meg fogtok hajolni, amikor meggörnyedtek majd a kor miatt.
De áldott legyen az Úr neve! Neked van egy lelked, ami újjá van születve. Örökkön-örökké fogsz élni, mert Ő azzá vált, aki te vagy, hogy te az Ő kegyelme által azzá válhass, aki Ő, és helyet készítsen neked.
Ó, mi, akik azt gondoljuk, hogy van egy váltás ruhánk, és egy kis ennivalónk a házban, mik vagyunk mi? Isten elvehetné azt egy másodperc alatt. Ő a te lélegzeted is Kezében tartja. És Ő közöttünk van, hogy meggyógyítsa a betegeket, hogy kihirdesse, és kijelentse, és, hogy előre elmondja, és ez minden alkalommal tökéletes. És Őt még az is eléggé érdekli, hogy egy kicsi halott halat visszahozzon újra közénk az életbe. Jehova körülöttünk, Jehova bennünk, a nagy és hatalmas VAGYOK.

Vélemény, hozzászólás?