2019.08.22. Csütörtök

IJános 4:1
„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba.” (Új fordítású Biblia)

1960.03.08. – A szellem megkülönböztetése
Nem számít, milyen nagy tanító ő, milyen hatalmas, mennyire szellemi, vagy hogyan működik az ajándéka, ha ő nem a Krisztus testének hasznára próbál valamit elérni, a ti saját szellem megkülönböztetésetek fogja mondani nektek, hogy az téves. Nem számít, hogy mennyire pontos, mennyire tökéletes, milyen az; az téves, ha az nem a Jézus Krisztus Testének számára lett használva.
Elérni valamit, lehet, hogy neki van egy nagy ajándéka, hogy egybe tudja hozni az embereket egy nagy intellektuális vagy egy szellemi erővel, hogy tudja az embereket összehozni, és lehet, hogy ő próbálja venni azt az ajándékot és önmagát híressé tenni úgy, hogy neki lesz egy nagy neve, úgy, hogy a többi testvér fel fog nézni rá, mint valami nagy személyre. Akkor az téves. Lehet, hogy ő megpróbál építeni egy bizonyos dolgot itt, amelyben azt akarja, hogy mindenki más ne számítson és hadd legyen ő és az ő csoportja a minden. Az is téves, látjátok.
De ha neki van egy Isteni ajándéka, és próbálja Krisztus Testét építeni, akkor én nem bánom, mihez tartozik ő. Ti nem az embert különböztetitek meg, a szellemet különböztetitek meg, az életet, amely az emberben van. És ez az, amit Isten mondott nekünk, hogy tegyünk.

Vélemény, hozzászólás?