2019.08.21. Szerda

Róma 12:1
„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek;” (Új fordítású Károli)

1961.02.16. – A fenevad jele és Isten pecsétje
Ábel meghalt ugyanazon a kősziklán a bárányával. Minden hívőnek ugyanezt a dolgot kell tennie: meghalni a kősziklán a Bárányoddal. Egy bárányak nincs semmije csak egy dolog, és ez a gyapjú. És neki le kell mondania mindenről, amije van. Nem csap hűhót miatta. Veszed a kis pajtást, és odadobod, mint mondtam a bárányt egyenesen a nyírói elé. És meg lesz nyírva. Nem akadékoskodik. Az egyetlen dologról, amije van, lemond az akaratáról.
És azt mondjuk, keresztények vagyunk. Valaki írt nekem egy kis levelet a minap, és – egy kis üzenetet, és vicces ugye, le van nekem itt írva, azt mondta, „nekem jogom van hozzá; én amerikai polgár vagyok; bármilyen ruhát viselhetek, amit akarok.” Menj csak tovább, az rendben van. Ez azt mutatja, hogy te egy kecske vagy. Így van. Csak menj tovább és vedd fel azokat, ha akarod. De emlékezz, ha egy bárány vagy, neked jogod van hozzá, de te lemondasz a jogaidról Krisztusért. Nekem jogom van lerészegedni ma este; amerikai polgár vagyok. Nekem jogom van, hogy cigarettázzak; én amerikai polgár vagyok. Neked is jogod van, de mi lemondunk a jogainkról. Lenyírják rólunk azokat a dolgokat. Viselkedjetek úgy, mint úriemberek, mint hölgyek, öltözzetek úgy, cselekedjetek úgy, és éljetek úgy! Mondj le a jogaidról!

Vélemény, hozzászólás?