2019.08.15. Csütörtök

Lukács 11:2
„Monda pedig nékik: Mikor imádkoztok, ezt mondjátok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. Legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen e földön is.” (Károli Biblia)

1965.04.18. – Megváltoztatja-e Isten valaha is az Ő véleményét az Ő Igéjéről?
Isten megengedte Izráelnek, hogy vegyen egy törvényt, a II. Mózes 19. részében. Amikor a kegyelem már adott nekik egy prófétát, Tűzoszlopot, egy áldozati bárányt, szabadító erőt, de ők egy Törvényért kiáltottak. Az nem Isten akarata volt, de az be lett injektálva, mert az ember azt akarta. És átkozott lett épp azáltal a törvény által, amelyet ő akart.
A legjobb az, ha Isten akaratát birtokoljuk. Ez az, amit Ő nekünk tanított. „Legyen meg a Te akaratod. Jöjjön el a Te Országod. Legyen meg a Te akaratod.” Nekünk alá kell rendelni magunkat az Ő akaratának és az Ő Igéjének. Ne kérdőjelezzétek meg Azt. Higgyétek Azt. Ne próbáljatok kerülőutat találni. Csak vegyétek Azt úgy, ahogy Az van.
Olyan sokan akarnak kerülni, valami másik utat kapni. És amikor ezt teszitek, akkor úgy találjátok magatokat, hogy tovább mentek, és úgy találjátok, hogy Isten megáld benneteket, de ti az Ő megengedő akaratában munkálkodtok, és nem az Ő tökéletes, Isteni akaratában.
Ő megengedi, amint én mondtam, de Ő nem fogja – Ő nem fogja engedni, hogy az legyen az Ő tökéletes akarata; hanem Ő azt az Ő tökéletes akaratának tisztességére és áldására fogja kimunkálni.

Vélemény, hozzászólás?