2019.08.05. Hétfő

Róma 8:5
„Mert a test szerint valók a test dolgaira gondolnak; a Lélek szerint valók pedig a Lélek dolgaira.” (Károli Biblia)
„Akik régi emberi természetük szerint élnek, azok egyre csak arra törekednek, amit ez a régi természet kíván. Akik azonban a Szent Szellem szerint élnek, azok arra törekednek, és azzal foglalkoznak, amit a Szent Szellem kíván.” (Egyszerű fordítás)
„A húshoz igazodók ugyanis a hús dolgain jártatják eszüket, de a szellemhez igazodók a szellem dolgain.” (Csia Lajos féle fordítás)

1960.08.05. – A bárány és a galamb
Nemrég, ahogy Sámsonról olvastunk, hogy az a férfi valami olyan volt, mint sokan ma; egy nők után járó férfi volt, és Isten soha nem tudta használni őt. Nos, ő hajlandó volt átadni az Úrnak az erejét, de soha nem volt hajlandó a szívét odaadni az Úrnak. Tehát neki nagy ereje volt. Sok gyülekezet ma, odaadja az Úrnak az erejét. „Ó, persze, építünk egy szervezetet, és behozunk egy millió embert, és majd mindezt tesszük és azt és a többit.” De soha nem vagytok hajlandóak alárendelni a szíveteket a Szent Szellem isteni vezetésének, hogy elvezessen minket az élet vízforrásához. Mi soha nem vagyunk hajlandóak megtenni azt.
Úgy tűnik, hogy a legnehezebb dolog az embereknek, hogy megértsék, hogy a Szent Szellem vezet. Isten fiait és lányait Isten Szelleme vezeti és nem püspökök és bíborosok és így tovább, hanem Isten Szelleme. Ez volt Isten gondolata. Ha te bárány vagy, akkor téged Isten Szelleme vezet.

Vélemény, hozzászólás?