2019.07.18. Csütörtök

IPéter 1,7
Hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre. (Új fordítású Károli)

1960.04.17. – Tudom
Meg van írva, a Biblia egyik íráshelyén, hogy, „A próbák, amiket kapunk, sokkal értékesebbek nekünk mint az arany, mert Isten adja ezeket a próbákat.” Miután az Ő tulajdonává válunk, – a megvallásunk, és a keresztségünk és az ígéretünk, hogy az életben Érte járunk, – aztán minden próba, amit kapunk azért van, hogy tökéletesítsen bennünket az Ő dicsőségére. Ez azért van, hogy elvigyen bennünket egy olyan helyre, ahol Isten valóságosabbá teheti Magát számunkra annál, amilyen a próba előtt volt.
Szeretnék ma reggel csatlakozni Jóbhoz, hogy azt mondjam, hogy én elég sokat éltem ahhoz, hogy tudjam ez az Igazság. Láttam a saját életemben, hogy minden alkalommal, amikor egy nagy probléma emelkedik, amit nem tudok kikerülni, átvészelni vagy túljutni rajta, Isten készít egy utat, ami dicsőséges lesz. Én csak csodálkozom azon, hogy az Ő kegyelme hogyan teszi ezt, de Ő megteszi.

Vélemény, hozzászólás?