2019.07.17. Szerda

IPéter 2,9
Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; (Új fordítású Károli)

1962.01.17. – Feltételezni
Gondoltatok valaha Őrá, arra, hogy egyszer az Ő jelenlétében fogtok állni és számot adni az Igéjéről és Krisztusról? Isten olyan szent, odaát az Örökkévalóságban, hogy tíz millió nap is csak fekete pont lenne Őelőtte. Olyan szent, hogy még az angyalok is szennyesnek tűnnek Őelőtte. Az angyalok Őelőtte szennyesek.
Azt várod, hogy te és én az Ő Igéjével és a Fiának a Vérével, hogy megtisztítsanak a bűntől, és egyenesen átsétálunk a parancsolatain és kisétálunk a világba, és azt várod, hogy ott állhass feddhetetlenül, amikor jobban is tudtad volna, mint úgy cselekedni? A Gyülekezetnek jobb lenne kiegyenesedni. Jobb lenne ezt nem feltételezni, mert többen vagyunk, mint régebben, és anyagilag jobban állunk, mint régebben. Jobb épületeink vannak, mint régebben. Jobb ruhákba öltözhetünk, mint régebben. Jobb autóink vannak, mint régebben. De, ó testvér, tűnődöm Krisztusról: Mennyire van velünk? Érted?

Vélemény, hozzászólás?