2019.06.22. Szombat

Máté 18:12
„Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van, és eltéved közülük egy, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyekben, és nem megy-e el megkeresni az eltévedtet?” (Új fordítású Károli Biblia)
„Mit gondoltok? Ha egy embernek van száz juha, és az egyik eltéved, nem hagyja-e ott a hegyen a kilencvenkilencet, hogy megkeresse az elveszettet?” (Egyszerű fordítás)

1957.02.28. – Nagyobb van itt Salamonnál
Ó, azt akarom, hogy lássatok meg itt egy gyönyörű dolgot. Amikor Jézus elmegy, hogy kiűzzön egy ördögöt, az olyan kicsi számára, hogy csak egy ujjára van szükség, hogy azt kiűzze. Az minden, amit neki használnia kell. Óh, áldott legyen az Ő Szent Neve. Csak egy ujjat használ, a legerősebb ördög ellen, ami kijöhetett az égő pokolból. Egy kicsi ujjal el tudja azt űzni. Ez minden, amit Ő tesz. De amikor van egy eltévedt báránya, aki tévútra ment, és amikor elmegy, hogy visszahozza azt, Ő felveszi azt, és a vállára teszi. Egy ember legerősebb része a háta és a vállai. És Ő veszi a legerősebb részét, nem az ujját, az eltévedt bárányt a vállaira veti, és gyengéden visszaviszi az akolba. Amíg a gonosz ellen csak egy ujjat használ…

Vélemény, hozzászólás?