2019.07.25. Csütörtök

Efézus 5:8

„Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei.”   (Új fordítású Károli Biblia)

„Igaz, hogy valamikor ti is sötétségben éltetek, most azonban világossággal vagytok telve, mert közösségben vagytok az Úrral. Éljetek ezért úgy, ahogyan az a világosság gyermekeihez illik!” (Egyszerű fordítás)

1963.01.20. – Csak még egyszer Uram

A Biblia azt mondja, „Annak a gazdag, Laodiciai gyülekezeti kornak nincs szüksége semmire, és nem tudja, hogy ő a mezítelen, vak, nyomorult, és még csak nem is tudja.” Nos, ha látnátok egy embert sétálni az utcán, aki mezítelen és vak, és meg tudnátok mondani neki, hogy ők milyen állapotban vannak, hogy ők meztelenek, akkor el kellene menniük valahová, hogy elrejtőzzenek. Nos, lehet, hogy akkor be tudnád vinni azt az embert az utcáról, de amikor ők megfordulnak, és nincs elég észbeli képességük, úgy, hogy megtudják azt; de most a gyülekezetnek nincs elég szellemi képessége, hogy felismerje azt. Mezítelen, nyomorult, vak, szegény. Krisztus kívül van, zörget, próbál bejutni, és mégis azt mondod, hogy nincs szükséged semmire.

Tudom, hogy ez idegen néhányótoknak, de ez Isten Igazsága. Az Ige mondja ezt. Ők nem látják.

Vélemény, hozzászólás?