2022.08.05. Péntek

Máté 15:28
„Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.”

1963.01.13e – Kitartás
Van egy kis szlogenem, amit elég gyakran mondok. Nektek is jó lehet ezt megfogadni. „Egy győztes soha nem adja fel, és aki feladja, sohasem fog győzni.” Csak gondolkodjatok rajta! „Egy győztes soha nem adja fel, és aki feladja, sohasem fog győzni.” Ki kell tartanod! És mielőtt belefognál, halálosan komolynak kell lenned, hogy helyes vagy. És azután legyél kitartó, semmi se mozdítson ki téged! Haladj tovább! Ebben elég nagy tapasztalatom van és ezt tudjátok. Ezt az egy dolgot tudom; hogy amikor halálosan biztos vagy abban, hogy Isten akaratában vagy, amikor halálosan biztos vagy abban, hogy neked a Golgota van a középpontban, akkor semmi sem fog téged elmozdítani.
Ez a kis asszony Sirofőníciai volt és hallott Jézus híréről. Honnan jön a hit? Hallásból, az Ige hallásából. Hallott Jézusról. És tudjátok, lehet, hogy nagyon sok dolog akadályozta őt, de a hit forrást talál, amiről semmi más nem tud semmit. A hit megtalálja ezt a forrást, amit senki sem tud megmagyarázni. Ez valami, amit tudsz. Mások nem látják, de te látod. A hit látja azt, amit a fizikai szemek nem látnak. De a belső szemek látják azt a dolgot.

Vélemény, hozzászólás?