2022.07.25. Hétfő

IV Mózes 23:19
„Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é Ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?”

1963.01.13 – Kitartás
Isten nem tud változni. Istennek örökké Istennek kell lennie. Az Igéjének ugyanolyan igaznak kell lennie ebben a korban, mint bármely korban.
Mi végesek vagyunk. Mondunk valamit az idén és lehet, hogy már holnap meg kell változtatnunk, mivel mi nem vagyunk elég biztosak, mert végesek vagyunk. Mi csak feltételezünk. És a feltételezés azt jelenti, hogy „megkockáztatni felhatalmazás nélkül.”
De amikor Isten mond valamit, az tökéletes. Neki nem kell azon változtatni. Ábrahám nem ingadozott hitetlenséggel Isten ígéretében, hanem erős volt hitben, dicsőséget adva Istennek, mert tudta, hogy Ő képes megtenni vagy megtartani, vagy megcselekedni amit ígért. Ha Istent valaha is színre hívják egy döntésben, az a döntés, amit Isten először meghoz, annak örökre ugyanannak kell maradnia. Azt nem lehet módosítani, mert Ő végtelen. És minden, ami végtelen, annak nincs egyáltalán kezdete vagy vége. Tehát így Ő nem vonhatja vissza a következő évben, hogy azt mondja: „Tévedtem.”

Vélemény, hozzászólás?