2022.04.12. Kedd

Máté Evangéliuma 23:37-39
„Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, a kik tehozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kiscsirkéit szárnya alá; és te nem akartad. Ímé, pusztán hagyatik néktek a ti házatok. Mert mondom néktek: Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig, mígnem ezt mondjátok: Áldott, aki jő az Úrnak nevében!”

1959.04.16 – El-Shaddai
Isten segítsen meg titeket, emberek! Nem akarok durva lenni. Nem akarlak korholni titeket, emberek a rádió túloldalán és az itt lévők. Nem szidni próbállak titeket, csak fel akarlak ébreszteni. Ez elmúlik, mielőtt tudnátok róla. A meglátogatás napja, és tudjátok ezt. Nem nézett-e Jézus Jeruzsálemre és a Szelleme… Ő sírt és azt mondta: „Jeruzsálem, Jeruzsálem, bárcsak felismerted volna a napodat. Bárcsak megismerted volna. De most már elmúlt.” És néha a szívem mélyén azt érzem, hogy a Szent Szellem sír az emberekért.
Ó, érzem azt. Fáradt vagyok. Elfáradtam; kimerült vagyok. A feleségem azt mondta: „Nem tudsz még egyszer elmenni, drágám, majd’ összeesel. Egész nap szolgáltál; ez megy hétről hétre. Szörnyen nézel ki. Annyira ideges vagy, le sem tudsz ülni az asztalhoz. Az éjszaka a padló közepén álltál a párnával a kezedben és imádkoztál érte. Annyira ideges vagy, maradj itthon, drágám, mielőtt belehalsz.”
Azt mondtam: „De kedvesem, ott vannak kint azok a drága lelkek, akikért Krisztus meghalt. Muszáj mennem.” Ezért vagyok itt. Szeretlek titeket. Isten mutassa meg ezt az embereknek, ez az én imádságom. Nem azért vagyok itt, hogy engem lássanak; azért vagyok itt, mert szeretlek titeket és megpróbállak az Evangéliummal kirázni titeket abból a formális, mogorva állapotból, amiben az emberek vannak.
Jussatok vissza Istenhez! Egész éjszaka tartó imaalkalom, ébredés az otthonodban, ébredés a lelkedben… Juss vissza oda, hogy hiszel Istennek, az Igéje szerint cselekszel, veszed az Igéjét és hiszed Azt! Te Ábrahám magva vagy! Isten ígéretet adott neked. Isten jelet mutatott neked. Figyeld a Szent Szellemet!

Vélemény, hozzászólás?